W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies zgodnie z Polityką Cookie. Zasady przechowywania lub dostępu plików cookie możesz zmienić w swojej przeglądarce.
X

Żywe kultury bakterii

Składnik pozytywny

Żywe kultury bakterii jogurtowych

To zestaw bakterii dodawanych do jogurtów, które korzystnie wpływają na nasze zdrowie. 

Najczęściej do bio produktów dodawane są szczepy Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus które regulują pracę jelit (zalecane po zażywaniu antybiotyków) i wpływają na lepsze przyswajanie wapnia i magnezu oraz witamin z grupy B. Natomiast produkty mleczne z dodatkiem bakterii Lactobacillus casei defensis regulują pracę jelit oraz mają właściwości wzmacniania odporności organizmu oraz zwalczania odpowiedzialnej za powstawanie wrzodów żołądka i dwunastnicy bakterii Helicobacter pylori.

 

Źródło zdjęcia: http://www.panozy.pl/aktualnosci/probiotyki.html

Wróc do listy składników